» Ismertető
» Áraink
» Elérhetőség

» Fotóalbum
» Időpontok

 

Üdvözöljük Szarvaskőn!

 

Eger városát északi irányban elhagyva belépünk az 1400 km2 területen fekvő bükki Nemzeti Parkba. A Nemzeti Park kellemes klímája, különleges kőzetképződményei, növényvilága és az erdeiben található gazdag állatvilága (őz, szarvas, muflon stb.) megérinti a pihenni odaérkező utazót.

A Néhány km után érkezünk az első kis üdülő jellegű falucskába, célállomásunkra, Szarvaskőre, mely az Eger patak szűk szurdokvölgyében fekszik. Ezt az átjárót őrizte az egri püspök XII. században épített vára, amely az Eger patak fölé kiugró szirten állott. 1596-1687 között a töröké volt. Ma csak rommaradványai láthatók (népszerű kilátó és kirándulóhely).

A XVIII. században újjászülető falu szép parasztházaival, klasszicista templomával hívja fel magára az ide látogatók figyelmét. (A falun keresztül vezet az országos kék jelzésű túra útvonal).

Ahová mi Önt invitáljuk Szarvaskő feletti hegytetőn található (volt tanyák), különleges hangulatú, gémeskutakkal övezett, néhány ház által alkotott csendes, vadregényes üdülőterület.


Szarvaskő látképe